skip to Main Content
HaRUM LUASKAN SALAMAN Di BUMI Sarawak

HaRUM LUASKAN SALAMAN di BUMI Sarawak

Pertemuan santai bersama Team HaRUM Sarawak

Setelah beberapa hari yang lalu, selesai mencatur strategi di Sabah, HaRUM terus mengatur langkah, mengibarkan sayapnya dan terbang laju ke Bumi Kenyalang, Sarawak.

Presiden HaRUM Tn Haji Sayed Khairul Mizan bersama Ketua Projek & Belia HaRUM En.Naim Hashim telah terbang ke Sibu, Sarawak untuk mengadakan pertemuan bersama team HaRUM Sarawak bagi memperkemas strategi perlaksanaan aktiviti HaRUM di Sarawak untuk tahun 2018 supaya selari dgn visi & misi HaRUM pusat.

Turut hadir bersama, En Khairul Anam Presiden HaRum Sarawak, En. Awang Muslim Penasihat HaRUM Sarawak serta Ahli-ahli Jawatankuasa HaRUM Sarawak yang lain.

Dalam sesi brainstorming kali ini, walaupun secara santai, tetapi banyak perkara yang telah dibincangkan untuk memantapkan team HaRUM Sarawak dari sudut hebahan media dan komunikasi dalam pengurusan dan pelaksanaan HaRUM Sarawak. Selain itu, turut dibincangkan tentang strategi HaRUM Sarawak dalam mewujudkan Networking atau Partners bersama NGO tempatan supaya misi & visi HaRUM dapat dibawa dgn lebih mudah, cepat dan berkesan khususnya untuk masyarakat di Sarawak.

Tn Haji Sayed Khairul Mizan juga telah menyuntik satu semangat baru pada semua ahli jawatankuasa HaRUM Sarawak untuk bergerak dengan lebih bersemangat, bijaksana dan teratur dalam melaksanakan misi kemanusiaan,menyebarkan kasih sayang dan salaman di bumi kenyalang itu.

Dalam rangka lawatan selama dua hari itu HaRUM telah mengatur jadual untuk beberapa sesi pertemuan bersama beberapa NGO tempatan antaranya MyCare Sibu dan Skuad Kasih Sayang dan juga beberapa individu penting disini untuk menjalinkan hubungan kerjasama dengan mereka dalam usaha menyatukan bumi sarawak di bawah payung kemanusiaan dan kasih sayang.

Semoga dengan pertemuan bersama team HaRUM di sini menjadi satu pencetus semangat untuk team HaRUM Sarawak melangkah dgn lebih yakin mantap dalam gerak kerja menjayakan misi & visi HaRUM. Terima kasih diatas kesungguhan dan kebersamaan yang ditunjukkan daripada semua yg terlibat dan para pencinta.

#HaRUM2018
#FaithLoveHappiness

Back To Top