skip to Main Content
Pertemuan HaRUM Bersama Global Peace Mission Dan ABIM

Pertemuan HaRUM bersama Global Peace Mission dan ABIM

Pada 14 Ogos yang lalu, bertempat di Ibu Pejabat Global Peace Mission, Kuala Lumpur pertemuan berlangsung di antara HaRUM bersama Global Peace Mission( GPM) dan ABIM.

Perbincangan diantara wakil HaRUM, Naib Presiden Dr. Mohd Zuhdin dan Pembantu Ketua IT & Media HaRUM En. Akmal bersama pihak Global Peace Mission yang diwakili oleh Tuan Fahmi, CEO Global Peace Mission dan juga selaku Naib Presiden ABIM (Angkatan Belia Islam Malaysia ).

Sesi dimulakan dengan perkenalan, penerangan secara ringkas latar belakang HaRUM dan seterusnya persembahan video montaj HaRUM. Selesai persembahan montaj, perbincangan diteruskan dengan perkongsian berkenaan Misi Kemanusiaan HaRUM di Marawi baru-baru ini dan pembentangan tentang projek qurban yang akan dijalankan di Marawi pada Raya Haji nanti.

HaRUM amat berbesar hati diatas pertemuan ini kerana dapat menimba pelbagai ilmu daripada perkongsian pengalaman dari Tuan Fahmi selaku wakil pihak GPM dan ABIM yang sangat aktif dan dikenali dalam menjalankan pelbagai Misi Kemanusiaan di dalam dan luar negara.

Alhamdulillah, pihak mereka menyambut baik dengan segala usaha yang dijalankan oleh HaRUM juga berbesar hati dan menerima dengan tangan yang terbuka untuk menjalinkan kerjasama di atas platform kemanusiaan pada masa akan datang demi menyebarkan kasih sayang dan salaman kepada seluruh masyarakat di dunia.

Back To Top