skip to Main Content
Majlis Penyampaian Replika Cek Di Sekolah Alghazali

Majlis Penyampaian Replika Cek di Sekolah Alghazali

13/01/2018 – Di pagi Jumaat yang barakah, satu majlis ringkas diadakan bersama pihak Sekolah Integrasi Tahfiz Al-Ghazali di Bandar Saujana Putra, Jenjarom, Selangor. Majlis dihadiri oleh President Harum, Tn Sayed Khairul b Syed Mizan, Setiausaha Agung, En. Abu Bakar, dan beberapa ahli harum.

Sekolah Al-ghazali merupakan Sekolah dibawah projek pendidikan Harum (KLIK SINI). Bermula dari May 2017, HaRUM telah menyumbang secara berperingkat sehingga 31/12/2017 sebanyak RM100,000.00 bagi menampung kos-kos perbelanjaan Sekolah Al-Ghazali. (KLIK SINI)

Majlis pagi itu disambut meriah dengan alunan suara merdu qasidah oleh pelajar-pelajar, dan dimulakan dengan kata kata aluan dari Pengetua Sekolah Al-Ghazali, Ustaz Amirul dan diringi dengan ucapan Presiden HaRUM.

Dalam ucapan Presiden HaRUM, Tn Syed Khairul menyatakan antara sebab-sebab mengapa memilih Sekolah Al-ghazali ini menjadi salah satu projek pendidikan HaRUM, ia kerana sekolah ini mengabungkan sistem pendidikan madrasah dan pendidikan moden yang pada ketika ini ramai ibu bapa mahu anak mereka mendapat pendidikan agama dan pada masa sama mereka tidak mahu anak-anak ini ketinggalan dengan pendidikan moden yang ada ada zaman ini, ia sesuai dengan manhaj yang dibawa oleh Imam Al-Ghazali yang tidaklah mengabaikan keseimbangan antara dunia dan akhirat dan misi sekolah al-ghazali ini juga untuk melahirkan golongan professional dalam pelbagai sektor pekerjaan yang memiliki Tauhid Ihsan, Mahabbah Rasul dan jiwa serta akhlak yang mulia supaya dapat memberi kebaikan kepada agama dan ummah di masa hadapan kelak.

Sejurus tamat ucapan dari Presiden HaRUM, sesi penyerahan replika cek kepada Pengetua Sekolah Al-Ghazali Ustaz Amirul dan diteruskan dengan sesi bergambar bersama tenaga pengajar dan juga para pelajar semua.

HaRUM mengucapkan ribuan terima kasih pada semua dermawan yang telah menyumbang melalui HaRUM untuk kami meneruskan project pendidikan Sekolah Al-Ghazali ini. Moga dilimpahi RahmatNya dan diberkati rezeki para penyumbang.

#projekpendidikanharum
#sekolahalghazali
#harum2018

Back To Top