skip to Main Content
Back To School 2023

Back To School 2023

Alhamdulillah syukur Program Back To School 2023 HaRUM telah dapat dijayakan semalam bertempat di pejabat HaRUM. Seramai 60 orang penerima terdiri daripada pelajar sekolah rendah dan menengah menerima kelengkapan pakaian sekolah dan kasut sekolah. HaRUM memperoleh data penerima program ini dari beberapa buah sekolah di sekitar Komuniti U5. Program dimulakan dengan makan tengahari dan Solat Zohor berjemaah.

Istimewa nya pada kali ini HaRUM membuat slot pengisian sebelum penyerahan pek pakaian sekolah iaitu “MEMBONGKAR EMAS (امس) RASUL” yang disampaikan oleh 3 penggerak komuniti iaitu Umi Yani, Ustaz Angah Ilyaz dan Chik Chom. Slot pengisian ini digarap bagi menyampaikan kepentingan untuk mengenal lebih mendalam lagi 3 Rasul iaitu (ا) Nabi Ibrahim A.S (م) Nabi Muhammad SAW dan (س) Nabi Sulaiman A.S disamping 25 Rasul yang wajib diImani & diketahui. Rata-rata anak yang mengikuti program ini sangat teruja dan seronok dapat berselawat, melakukan pelbagai aktiviti dan mendengar kisah Sirah Rasul. Dengan program sebegini dapat menyemai kecintaan kepada Allah & Rasulullah SAW kepada hati-hati anak masa depan Malaysia ini dengan diterapkan nilai, akhlak & adab yang sempurna kepada mereka.

Di penghujung program, iaitu program penyerahan pakaian sekolah amat dinantikan oleh anak-anak ini. Terzahir raut wajah kegembiraan & keterujaan pada mereka yang akan memulakan sesi persekolahan yang baru pada minggu hadapan. Serba sedikit dapat membantu mengurangkan beban keluarga.

HaRUM mengucapkan terima kasih yang tak terhingga buat penyumbang yang menjayakan program ini. Dengan sumbangan anda semua ini sama-sama didoakan agar diberkati Allah dan dikurniakan rahmat dunia dan akhirat.

Terima kasih

(Link ke FB)

Back To Top