skip to Main Content
Program Pasar Komuniti & Penyerahan Bakul Kasih Ramadhan & Syawal 2023

Program Pasar Komuniti & Penyerahan Bakul Kasih Ramadhan & Syawal 2023

Syukur Alhamdulillah pada pagi sabtu 15 April 2023 telah berlangsung Program Pasar Komuniti & majlis Penyerahan Bakul Kasih Ramadhan & Syawal 2023.

Program kali ini adalah antara kerjasama gabungan penggerak komuniti setempat iaitu daripada pihak Surau Ar Razi Pinggiran Subang, Kelab Kebajikan Maaidah Al Rahman Selangor (Al Aman) dan individu.

Seawal pagi lagi ramai penduduk setempat hadir ke surau bagi mengambil peluang untuk membeli belah barang keperluan berupa beras, ayam, gula, tepung & minyak masak yang dijual pada harga lebih murah berbanding pasaran. Kos tambahan ini dapat diserap oleh HaRUM hasil daripada sumbangan infaq orang ramai yang disalurkan kembali kepada komuniti dengan menampung subsidi barang-barang terpilih yang serba sedikit dapat membantu persiapan Ramadhan & Aidilfitri di dalam kos barang keperluan yang meningkat masa kini.

Diteruskan selepas itu Program Bakul Kasih Ramadhan Aidilfitri yang disokong penuh oleh Kelab Al Aman dan sumbangan individu di mana sebanyak 130 pek keperluan asas disumbangkan kepada golongan yang memerlukan. Data-data penerima sumbangan ini diperolehi daripada setiap penggerak komuniti setempat. Penerima ini adalah daripada penduduk sekitar Kg Melayu Subang, Seksyen U5, Seri Damansara, Damansara Damai & Bandar Tasik Puteri Rawang.

Para pengunjung pasar komuniti & penerima bantuan mengucapkan jutaan terima kasih & mendoakan kepada semua pihak yang menjayakan program pada kali ini. Mereka juga menzahirkan kegembiraan atas keprihatinan & kecaknaan pelbagai pihak kepada mereka dan berharap program sebegini dapat diteruskan masa akan datang di mana manfaat nya dapat dirasai pelbagai pihak.

Terima kasih diucapkan buat semua yang terlibat. Moga Allah memberkati & merahmati kita semua.

(Link ke FB)

Back To Top